λογο -02.png
Services
online portfolio sessions.JPG

University Applications

Personalized consultation on university choices, UCAS and Studielink application process, preparation for interview

portfolio preparation.jpg

Portfolio

Preparation

Develop your work and prepare a strong portfolio to support your application

Screen Shot 2019-08-24 at 21.54.35.png

Support with

writing

Assistance with academic writing and artist\personal statements

What makes this studio different

Athens Open Studio provides a holistic experience beyond just making, that will help you explore your interests, reach your potential and become an interesting and competitive artist-to-be. This is done through a series of services that we offer throughout the sessions. 

Ομάδα

Οι μαθητές μας/τα μέλη μας έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δουλέψουν μάζι με άλλα ταλαντούχα άτομα της ηλικίας τους, προσομοιώνοντας την ατμόσφαιρα και την δυναμική που θα συναντήσουν αργότερα στις σχολές.

 

Οι ομαδικές εργασίες ενθαρρύνονται και αναγνωρίζονται πάντοτε!

members-01.png

Εβδομαδιαίες Ομαδικές Συνεδρίες

Group Crits

 

Συστηματικές συναντήσεις με όλα τα μέλη για αναλυτική συζήτηση με βάση την δουλειά τους, παραγωγική κριτική και παροχή καθοδήγησης.

 

Ο στόχος αυτών των ομαδικών συνεδριών είναι η οικειοποίηση των μαθητών με την διαδικασία εξωτερίκευσης των σκέψεων τους σε σχέση με την δουλειά τους καθώς και των άλλων.

group crit 2 -01.png

Ομιλίες από Επαγγελματίες

Προγραμματισμένες ομιλίες και σεμινάρια από το δίκτυο αποφοίτων μας, καθώς και από πρόσωπα του ελληνικού και ευρωπαϊκού καλλιτεχνικού κύκλου.

Οι ομιλίες αυτές οργανώνονται με βάση τα ενδιαφέροντα και την ζήτηση των μελών, και συχνά θα επακολουθούνται από δραστηριότητες και εργαστήρια βασισμένα στο έργο και την ειδικότητα του κάθε ομιλητή.

visiting-01.png

Eπισκέψεις σε μουσεία και γκαλερί

Προγραμματισμένες επισκέψεις σε τρέχουσες εκθέσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα της Αθηναϊκής καλλιτεχνικής σκηνής.

Με αυτή την αφορμή οργανώνονται ομαδικές συζητήσεις βασισμένες στο θέμα, τις τεχνικές και την επιμέλεια των εκθέσεων.

 

Η δραστηριότητα αυτή προσφέρει στους μαθητές μας την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την τρέχουσα καλλιτεχνική επικαιρότητα, καθώς και να οικειοποιηθούν με την διαδικασία της αναζήτησης επιρροών και την διαρκείς ενημέρωση για τα δρώμενα.

Προετοιμασία για παρουσίαση

Εκπαίδευση πάνω στην διαδικασία παρουσίασης της δουλειάς στον χώρο, καθώς και στον τρόπο λεκτικής παρουσίασης του έργου σε ένα ευρύ κοινό ή σε περίπτωση συνέντευξης.

 

Με την διαδικασία αυτή χτίζουμε την αυτοπεποίθηση και την τεχνική των μαθητών ενώ παράλληλα προσφέρουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουν την δουλεία τους σε μία έκθεση και σε μία προσομοίωση συνέντευξη.

Εβδομαδιαίες Ατομικές Συνεδρίες

Τwo to one tutorials

 

Συστηματικές συναντήσεις με το μαθητή για αναλυτική συζήτηση πάνω στην δουλειά του, παροχή καθοδήγησης και σχετικού βοηθητικού υλικού (καλλιτεχνικού, ιστορικού και φιλοσοφικού περιεχομένου )

tutorials-01.png

Δίκτυο Καλλιτεχνών και Αποφοίτων

Ένα ευρύ δίκτυο αποφοίτων Ευρωπαϊκών σχολών, με τους οποίους υπάρχει συνεχής επικοινωνία και συνεργασία κατά την διάρκεια του προγράμματος. Αυτό γίνεται είτε μέσω ομιλιών, συναντήσεων ή workshops, καθώς και με προσωπικές συνομιλίες μέσω Skype.

 

Οι μαθητές μας έχουν τη ευκαιρία να συζητήσουν, να μάθουν, να ανακαλύψουν και να ρωτήσουν τα πάντα σε σχέση με την σταδιοδρομία, τις εμπειρίες και τις αποφάσεις των ανθρώπων αυτών, ενώ παράλληλα έχουν πρόσβαση στα πορτφόλιο των αποφοίτων.

Εργαστήρια

Με βάση τα ενδιαφέροντα και την κλίση των μαθητών μας διοργανώνουμε διαδραστικές ημερίδες μέσω των οποίων οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ιδιότητες των υλικών και να αναπτύξουν νέες τεχνικές.

 

Δραστηριότητες όπως η χρήση Adobe Suite, τελάρωμα καμβά, γύψινα καλούπια, χρήση κάμερας, ραπτική και σχέδιο θα γίνεται στον χώρο μας. Ενώ δραστηριότητες  με ειδική υποστήριξη όπως lasercut, 3D printing, επεξεργασία ξύλου και μετάλλου θα γίνονται στον χώρο των εξωτερικών συνεργατών μας.

Θεωρητικό υλικό και αρχείο

Το αρχείο μας περιέχει επιλεγμένα πορτφολίο, sketchbooks, Βιβλία, περιοδικά και άρθρα στα όποια έχουν απεριόριστή πρόσβαση όλοι οι μαθητές μας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους μαθητές μας μια συλλογή αρχείων από την όποιο μπορούν να αντλούν επιρροές εμπλουτίζοντας έτσι το θεωρητικό υπόβαθρο του πορτφόλιο τους.

resources-01.png

Προσομοίωση έκθεσης

Πριν την απoστολή των πορτφόλιο στα πανεπιστήμια οργανώνουμε έκθεση των έργων των μαθητών στον χώρο μας, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό.

Η εμπειρία αυτή τους δίνει την δυνατότητα να μάθουν πως στήνεται και οργανώνεται μια έκθεση, παίρνοντας ρόλους επιμελητών, σχεδιαστών και καλλιτεχνών.

open day ill-01.png